Vraagteken_wit

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen

Een goedgekeurd slot is te alle tijden voorzien van het ART keurmerk met hierop vermeld het aantal sterren voor de categorie aanduiding en het goedkeurnummer bestaande uit 4 cijfers (4***) en wordt op de website weergegeven als goedgekeurd.

Hoe meer sterren een slot heeft, hoe beter de bescherming tegen diefstal. Een slot met vijf sterren heeft de hoogste preventiewaarde.

Dit kun je het beste doen via je rijwielhandelaar, sleutelservice of de leverancier van het slot.

Dit hangt af van de polisvoorwaarden. Lees deze daarom goed door.

Dit betekent dat het slot vanaf die datum niet meer is goedgekeurd door ART. Redenen kunnen zijn dat het is ingetrokken door fabrikant, het slot niet meer voldoet aan de gestelde eisen, de toelatingshouder zijn of haar verplichtingen niet is nagekomen of dat het slot niet meer wordt geproduceerd of geïmporteerd.

Als de verzekering is afgesloten toen het ART slot was goedgekeurd, geldt deze goedkeuring voor de gehele looptijd van de verzekering. Ook al komt de goedkeuring tussentijds te vervallen.

Dit betekent dat het slot vanaf die datum niet meer wordt geproduceerd en dat de goedkeuring aan het eind van de geldigheid van het ART certificaat komt te vervallen.

Nee, dit is niet van invloed op de verzekering. Zolang je geen nieuwe polis afsluit.

Nee, dit is alleen voorbehouden aan leveranciers en/of fabrikanten van sloten.

NAZ staat voor “Nicht Absiehbare Schlussel” en R staat voor “Retaining” en slaat op de versies waarbij de sleutel vast in het slot blijft zitten als het slot geopend is. Dat is een eis van de Nederlandse verzekeraars voor vast op een fiets gemonteerde ART sloten.

In het buitenland worden framesloten geleverd (hetzelfde model maar dan NIET NAZ of NR) waarbij de sleutel er ten aller tijde uit te halen is (open en dichte stand). Die versies zijn dus NIET ART gekeurd en kunnen NIET gebruikt worden voor het afsluiten van een fietsverzekering.

Een goedkeuring is na afgifte in principe 3 jaar geldig. Aan het einde van deze 3 jaar kan de goedkeurhouder beslissen of hij/zij de goedkeuring wil behouden ja of nee. Indien deze besluit de goedkeuring te willen behouden, kan de goedkeuring, na het uitvoeren van een gedeelte van alle testen, met 3 jaar worden verlengd.

Het goedkeurnummer bestaat uit 4 cijfers (4***) en staat vermeld op het ART label/opdruk.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.